Slachthuis Vion per direct gesloten; 45 medewerkers positief getest op coronavirus

20/05

Foto: Pixabay / Jai ter illustratie

Een slachthuis van slachter en vleesverwerker Vion in Groenlo is per direct gesloten vanwege een uitbraak van het coronavirus. Er zijn 45 medewerkers positief getest op het coronavirus.

Er zijn 212 medewerkers getest waarvan er 45 dus positief zijn getest. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevestigd dat het bedrijf per direct is gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wij kregen van de GGD bericht over de testuitslagen”, meldt een woordvoerder van de NVWA. „Daarop hebben wij onze dierenartsen ter plaatse de opdracht gegeven om het werk neer te leggen. Zij zijn daar om toe te zien op de naleving van regels omtrent dierenwelzijn en voedselveiligheid. Als zij niet aanwezig zijn, kan er niet geslacht worden en ligt het bedrijf dus stil.”

De NVWA heeft melding gemaakt bij de Inspectie SZW en zij houden samen met de GGD de situatie in de gaten.